Indhent tilbud på solceller her
Sammenlign pris og kvalitet på solceller
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 12. juli 2017

PRISFALD: Det koster solceller om 5 år

Hvordan er den fremtidige prisudvikling på solcelleanlæg, og hvilke muligheder skaber det for din privatøkonomi?

Fra idealistiske pionerer til allemandseje i bilka

Interessen for solceller er vokset markant. Den grønne accessorie til huse er gået fra at være noget for idealistiske pionerer til at være allemandseje på hylderne i Bilka. Ifølge Dansk Energi er danskernes økonomiske situation allerede blevet langt bedre efter finanskrisen, og det forventes derfor at markedet for solceller vil vokse markant.

Prisen på solceller har ændret sig gennem de seneste år og det forventes at prisen vil falde yderligere. Herudover begynder efterspørgslen på solceller er blevet større. Desuden er teknologien blevet billigere og nemmer at producere og installere.

Bloomberg New Energy Finance har lavet et undersøgelse der kan give et billede af hvordan prisen på solceller vil fortsætte med at styrtdykke de næste 25 år. På grafen nedenfor kan vi se hvordan prisen vil falde til omkring en tredjedel af den nuværende pris. Det skal tilføjes at det ikke er sikkert, at prisfaldet bliver lige så stort i Danmark sammenlignet med de tal, Bloomberg New Energy Finance's undersøgelse viser. Grunden til dette er vores høje håndværkerlønninger. Alligevel forventes det, at prisen fra 2013 på cirka 100.000 kr vil falde til cirka 66.000 kr i 2030.

Prisudvikling (2)

Læs mere: Information om solcelleanlæg

Hvad er dine privatøkonomiske muligheder?

Hvis du investerer i et solcelleanlæg kan det have have en positiv effekt på din privatøkonomi. Det forholder sig nemlig sådan, at el-priserne forventes at sigte markant fremover. Det vil automatisk gøre din besparelse på din elregning større, jo længere frem i tiden vi kommer. Desuden er der fra regeringens side tale om at pålægge gamle og ikke energivenlig huse en form for Co2 afgift, som du også kommer til at slippe for. Stigningen på elprisen forventes at ligge på omkring 3,8 % pr. år. I forhold til afgifter, skat og PSO-betaling forventes det, at stigningstakten vil aftale omkring 2,6 % pr. år.

Sådan her påvirker det anlæggets tilbagebetalingstid positivt.

 Simpel Tilbagebetalingstid

Læs mere: Hvad koster en solcelle?

Skat og tilskud: Hvad gør jeg nu?

Som privat boligejer har du mulighed for at få et servicefradrag for den arbejdsløn der skal udbetales til installation af dit anlæg. Hvis vi forudsætter, at lønnen for at sætte et anlæg op er på 21.000 eksklusiv moms og og en skatteværdi af fradraget på 33.5%. Så vil servicefradraget cirka være på 7.000 kr for et ægtepar der køber et 6 kW solcelleanlæg. Denne ordning mindsker tilbagebetalingstiden med et halvt til et helt år.

Du kan udover den skematiske model også vælge den regnsskabsmæssigemetode. Med den regnsskabsmæssigemetode kan du afskrive solcelleanlægget(inklusiv omkostninger ved installation) og anvende en udvidet selvangivelse. den regnsskabsmæssigemetode er bedst enet til personer med topskat. Vælger duden regnsskabsmæssigemetode, kan du opnå så store besparelser på de første 10 år, at du kan forkorte tilbagebetalingstiden med op til 2-3 år.

 Skat

Læs også: PRIVAT OG ERHVERV: Sådan betaler du skat på dit solcelleanlæg

 Bestil gratis og uforpligtigende op til 4 tilbud på solcellepaneler. Du skal blot udfylde kontakformullaren til højre.