Indhent tilbud på solceller her
Sammenlign pris og kvalitet på solceller
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 03. oktober 2016

GUIDE: Hvilket solcelleanlæg skal jeg vælge?

Prøv vores nye og simple guide. Du kan nemt finde vejen til, hvilken solcelletype, du bør vælge. Guiden er nem at bruge, og den vil guide dig til din næste investering.

Det kan godt være en stor økonomisk mundfuld at skulle investere i solceller. Det er derfor kun endnu vigtigere, at du er helt sikker på, at du får købt den helt rigtige type. Desuden skal du undersøge om forudsætningerne for at udnytte solenergi, overhovedet er tilstede på din grund.

Mange guides på nettet er ret indviklede for os ‘almindelige mennesker’, fordi der bruges mange fagtermer. Her på GreenMatch.dk har vi derfor udarbejdet en nem grafisk guide, så du på en simpel og sjov måde kan finde ud af hvilken type solcelle, der passer til din bolig. Desuden skal du undersøge, hvorvidt dit hus opfylder forudsætningerne for at installere solceller.

Herunder finder du vores guide. Du skal blot følge “vejene” rundt i grafen, ved at besvare spørgsmålene med enten “ja” eller “nej”. Derefter bliver du sendt enten videre ned af stien, eller du bliver sendt ud af stien. Er du i den heldige situation, at du stadig befinder dig på stien, så er det fordi dit hus ifølge vores guide opfylder kravene. Til sidst lander du på den type solceller, der passer bedst til din bolig. Bliver du til gengæld sendt ud af stien, passer solceller ikke til dit hus. Rigtig god fornøjelse.

Læs også: Information om solcellanlæg

 Elektric -info

Hvilken solcelle type passer til dig?

Lige umiddelbart findes der jo 3 solceller:

Nettilsluttede solceller

Med et nettilsluttet solcelleanlæg bliver solcelleanlægget, som det også antydes i navnet, tilsluttet det kollektive el-netværk. Den energi solcellerne opfanger, og som ikke bliver brugt i huset med det samme, ledes direkte ud på elnettet. Nu når energien sendes direkte ud på elnettet bliver den tilgængelig for alle andre, der er tilkoblet samme net. På den måde sælger du faktisk din overproduktion af energi til din nabo. Du har mulighed for at sælge for 7.000 kr. på et år, før du skal betale skat af det.

Stand alone solceller

Med et stand alone solcelleanlæg får du et anlæg, der opfanger solenergien og lagrer den i et batteri. Batteriet er således hele tiden klar til at levere den el, du har brug for. Stand alone solceller er meget nyttige de steder, hvor det ikke er muligt eller nødvendigt at kunne tilkoble solceller til det kollektive el-netværk. Det kan eksempelvis være på en mark, i et sommerhus eller et kolonihavehus. Et nettilsluttet solcelleanlæg kan anskaffes i flere størrelser, og du kan derfor sagtens få dækket dit behov.

Hybrid solceller

Med hybrid solceller får du en kombination af et stand alone og et nettilsluttet solcelleanlæg. Hybrid solcellerne er ikke med i testen, fordi hvis du er egnet til enten et stand alone eller nettilsluttet solcelleanlæg, så er du som regel også egnet til et hybrid.

Læs også: Her er prisen på et solcelleanlæg

Bestil gratis og uforpligtigende op til 4 tilbud på solcellepaneler. Du skal blot udfylde kontakformullaren til højre.