Indhent tilbud på solceller her
Sammenlign pris og kvalitet på solceller
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 27. februar 2019

Her er prisen på et solcelleanlæg

Det er lidt en jungle at finde rundt i, hvad et solcelleanlæg egentlig koster. Vi vil nu guide dig igennem, hvilke faktorer du skal være opmærksom på, der påvirker solcelleanlæggets pris.

Er du en af de mange danskere der blevet fanget af ideen om at være selvforsynende med el? Grøn energi er fremtiden, især hvis du spørger den danske regering. I folketinget er det besluttet, at vi her i Danmark i løbet af de næste 30 år, skal gå fra at anvende 16 % bæredygtig og vedvarende energi, til at vi i 2050 skal anvende det 100%. En del danske boligejere har allerede taget ideen til sig, og markedet er stadigt stigende. Der er to primære grunde til at folk investerer i et solcelleanlæg hhv. miljø og økonomi.

I forhold til miljøet så defineres solenergi som en vedvarende energi fordi nutidige generationer kan udnytte energi, uden at det får negativ påvirkning på fremtidige generationer.

I forhold til det økonomiske aspekt, så er der mange boligejere der har en del besparelser at hente. I denne artikel vil vi netop guide dig i den økonomiske del af det at købe et solcelleanlæg.

Læs mere: Information om solcelleanlæg

Det her skal du vide om et solcelleanlægs pris

Da solcelleanlæg i sin tid kom på markedet var prisen høj. Her i 2014 er prisen allerede faldet markant, og det forventes, at den vil falde yderligere. Grunden til at prisen er faldet er en kombination af at materialerne og produktionen er blevet billigere, samt at der er kommet flere konkurrenter på markedet. Grøn energi er derfor ved at blive en interessant investering for mange boligejere.

Prisen for et solcelleanlæg til et gennemsnitligt enfamiliehus ligger på cirka 100.000 kr. Et gennemsnitligt enfamiliehus er på 140m2 hvor der bor 2 voksne og 2 børn, forbruger tilsammen i gennemsnittet 5.200 kWh årligt.

Læs også: PRISFALD: Det koster solceller om 5 år

Hvilke 4 vigtigste faktorer påvirker prisen?

Der er mange faktorer, der påvirker den endelige pris for dit drømme solcelleanlæg. Her vil de 4 vigtigste og mest generelle nu blive beskrevet:

Solcelleanlæggets ydelse og kapacitet - Du skal først og fremmest finde ud af, hvad præcist dit behov er, således får du det solcelleanlæg der matcher din boligs forbrug. Hvis du kommer hjem med et solcelleanlæg, der er for småt får du slet ikke udbytte af de penge du har investeret, og du vil ikke opleve en betydelig besparelse. Hvis du tilgengæld køber et for stort solcelleanlæg, så udnytter du ikke anlæggets kapacitet, og ender derfor højest sandsynligt med at miste penge. Du bør derfor søge professionelle råd og vejledning, så du finder det rette solcelleanlæg.

Solcelleanlæggets kvalitet - Kvalitetsniveauet har stor påvirkning på prisen. Du bør ikke gå ned i kvalitet for at spare en mindre sum penge. Solcelleanlæggets kvalitet påvirker både mængden af vedligeholdelse, garantien samt levetiden.

Solcelleanlæg som pakkeløsning - Nogle leverandører tilbyder solcelleanlæg inklusiv bl.a. solcellepaneler, opsætning, vekselretter, dvs. som en pakkeløsning. Herover er der nogle leverandører, der tilbyder garantiordninger, hjælp til vedligeholdelse samt forsikringer. Det kan godt være en fordel at købe en pakkeløsning, frem for, at købe det hele forskellige steder.

Montering af solcelleanlægget -Din boligs tag har stor betydning for, om der kan komme ekstra tillæg ved montering af solcelleanlægget. Hvis solcelleanlægget skal monteres på dit tag, og det enten er fladt eller har en vanskelig hældning, så opkræves der et ekstra gebyr. Grunden til dette er at monteringen pludselig kræver ekstra samt anderledes beslag og indsats sammenlignet med montering på et almindeligt tag. En standardmontering er som regel en del af prisen. Du skal derfor lige forhøre dig ved en ekspert, hvorvidt der kræves en speciel montering på dit tag.

Læs mere: Fordele og ulemper ved solceller og solenergi

Hvordan kan du finansiere dit solcelleanlæg?

Du må ikke blive fortvivlet omkring det store engangsbeløb, der skal investeres i et solcelleanlæg. På grund af regeringens fokus på grøn energi, er bankerne nemlig blevet meget interesserede i at hjælpe dig med at låne penge til et solcelleanlæg. Mange banker markedsfører sig med, at du kan være ude af lånet i løbet af allerede 7 år. En tommelfingerregel siger dog, at det tager omkring 10-15 år at afbetale et sådan lån. Du skal forhøre dig i din bank og se hvilke muligheder, der åbner sig der. En investering i et solcelleanlæg kan være en stor investering for mange, og derfor kan det foretrukne valg være at låne penge. Det er naturligvis vigtigt, at du kigger efter en lav rente, da det kan give dig de lavest mulige omkostninger. Samtidig vil lånet dog ofte være af en sådan størrelse, at lån penge rentefrit ikke er muligt.

Husk at du også har mulighed for at få håndværkerfradrag. Der får du et tilskud på 15.000 kr pr. voksen i husstanden, det vil sige at et ægtepar kan få 30.000 kr.

Læs også: Sådan sparer du 7.000 kr om året

 Bestil gratis og uforpligtigende op til 4 tilbud på solcellepaneler. Du skal blot udfylde kontakformullaren til højre.