Indhent tilbud på solceller her
Sammenlign pris og kvalitet på solceller
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 03. oktober 2016

Her finder du informationer om solceller, priser og økonomi

Hvor meget kan du reelt spare ved at investere i solceller? Læs mere her og bliv klogere.

Solceller Og Økonomi (1)

I dybden med informationerne

Det er interessant at vide noget om solceller, priser og økonomi. Det bliver nemlig muligt at vurdere om det kan betale sig for dig at investere i solceller. Vi vil nu uddybe og forklare ovenstående infographic.

Læs mere: Information om solcelleanlæg

Hvad er prisen på solceller?

Solcelleanlæg laves i mange forskellige størrelser, og det er derfor umuligt at komme med en fast pris på et solcelleanlæg. Størrelsen afhænger blandt andet af størrelsen på både din familie og jeres forbrug. Derfor vil nogle familier kunne nøjes med et solcelleanlæg på 3.000 W, imens andre skal bruge et på 6.000 W. Prisen bliver desuden påvirket af antallet af W(watt) samt kvaliteten på anlægget. Vi har opstillet nogle priseksempler. Disse priser er inklusive levering:

En familie på 2-3 personer skal cirka bruge et anlæg på 3.000 W hvilket fylder cirka 20m2. et anlæg i denne størrelse koster mellem 50-60.000 kr.

En familie på 4-5 personer skal cirka bruge et anlæg på 4.000 W hvilket fylder cirka 30m2. et anlæg i denne størrelse koster mellem 70-80.000 kr.

En familie på 5+ personer skal cirka bruge et anlæg på 6.000 W hvilket fylder cirka 20m2. et anlæg i denne størrelse koster mellem 100-120.000 kr.

Prisen på solceller er konstant faldende. Solceller er derfor billigere end nogensinde før. Prisen på watt vil også falde yderligere i fremtiden. Det kan selvfølgeligt være fristende, at vente med at investere i solceller til næste prisfald eller næste billige generation kommer. Hvis du gør det, sparer du nogle penge på selve investeringen, til gengæld kunne du have sparet penge på din elregning hvert år, du ventede. Derfor bør du investere i solceller nu fremfor at vente.

Læs mere: Hvordan ser prisudviklingen for solceller ud?

Derfor kan solceller betale sig økonomisk set

Helt ideelt behøver du ikke købe mere strøm fra det kollektive netværk, når først du har investeret i solceller. Det er dog sjældent, det er muligt her i Danmark. På grund af mange regnvejrsdage og den lange vintre vil en almindelig familie være nødsaget til at købe en mindre mængde strøm i løbet af året. Alligevel vil det være muligt at spare op til 9.000 kr på din elregning om året.

Den normale tilbagebetalingstid på et solcelleanlæg ligger på 7-10 år. Et solcelleanlæg har en levetid på omkring 30 år. Desuden lover de fleste leverandører en effektivitets garanti på 20-25 år. Det kan altså godt betale sig at købe et solcelleanlæg.

Den fulde pris for et solcelleanlæg kan virke voldsom på nogle forbrugere, men sammenligner vi med hvor mange år du har et solcelleanlæg, så er det pludseligt en god forretning. Desuden er der jo 100% fortjeneste de 20-23 år, hvor solcellerne er afbetalt. Det beløb kan jo hurtigt løbe op i over 100.000 kr som er sparet.

Sidst men ikke mindst så forventes det at el-priserne stiger yderligere i fremtiden. Det er ikke utænkeligt, at elprisen hvert år stiger med 4%, hvilket betyder at 1 kWh koster 5 kr om 25 år, hvilket jo er næsten 3 kr mere end vi betaler nu. Desuden er der tale om at, der vil blive pålagt en miljøafgift på de boliger, der er dårligt isolerede samt som ikke udnytter bæredygtig energi.

Læs mere: Her finder du informationer om solceller, priser og økonomi

Det her skal du vide om skat og solceller

Den tidligere regering gjorde det mere fordelagtigt for forbrugere at investere i solceller, de indførte nemlig nye skatteregler. Disse skatteregler gælder stadig. De nye skatteregler betyder, at du i det første år du ejer solceller kan fratrække 25% af anskaffelsesprisen. Her kan du se et regneeksempel:

Hvis anskaffelsesprisen på dit solcelleanlæg er på 100.000 kr, kan du således nedskrive det med 25.000 kr. 2. år har solcelleanlægget en værdi på 75.000 kr og du kan igen fratrække 25 % eller 18.750 kr. 3. år er solcelleanlægget nede i en værdi på 56.250, og det fortsættes således.

Til regneeksemplet skal det tilføjes, at hvis du vælger at afskrive solcelleanlægget på denne måde, så skal du betale skat af den producerede el. Dette beløb udgør 60 øre pr. kW de første 10 og derefter falder den til 40 øre pr. kW. Har du købet et anlæg på 6 kW er dette en merudgift på 1.500 kr. Det betyder således at anlægget bliver afskrevet hurtigere til gengæld, skal du betale skat hele solcelleanlæggets levetid. Det er en vurderingssag hvad der kan betale sig, men her kan du se et regneeksempel på alle udgifter og dermed udregne den årlige besparelse:

Solcelleanlæg til 100.000 kr på 5.000 kWh til en 4 personers familie. Familien kommer til at spare 10.000 kr på elregningen hvert år. Deres lån i banken har en rente på 5 %, derfor koster lånet 5.000 kr det første år. Efter vi har afdraget de 25% i skat udgør besparelsen på cirka 9.000 kr. Familien skal betale omkring 1.000 kr i vedligeholdelsesudgifter og forsikringer. Den samlede besparelse er således cirka 13.000 kr.

Læs også: PRIVAT OG ERHVERV: Sådan betaler du skat på dit solcelleanlæg

 Bestil gratis og uforpligtigende op til 4 tilbud på solcellepaneler. Du skal blot udfylde kontakformullaren til højre.