Indhent tilbud på solceller her
Sammenlign pris og kvalitet på solceller
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 03. oktober 2016

Hvad er et 6 kW solcelleanlæg?

Går du med drømmen om at investere i en solcelle? Men du er i tvivl om hvilken type du skal købe og er forvirret over alle de forskellige begreber? Så læs mere her og bliv klogere.

Hvad er forskellen mellem kW og kWh?

Før vi kan forklare hvad et 6 kW solcelleanlæg er, bliver vi nødt til at forstå forskellen mellem de to begreber: kW og kWh.

6 kW er den mængde energi, som du kan producere. KWh er således den mængde energi solcelleanlægget producerer pr. time. Med en solcelle på 6 kW er det således muligt, at producerer 6 kWh pr. time. Du kan holde øje med hvor meget energi dit solcelleanlæg genererer, ved at holde øje med måleren. Det tal der står på din måler er den mængde energi, der er blevet produceret i den time.

Læs mere: Information om solcelleanlæg

Hvad er et 6 kW solcelleanlæg

Et 6 kW solcelleanlæg er en forureningsfri måde at anskaffe billig energi til din bolig på. Har anlægget en høj kvalitet og en god placering, kan solcelleanlægget omdanne 20% af de stråler der rammer anlægget til elektricitet.

Der findes både 3 kW og 6 kW solcelleanlæg. Forskellen er således hvor meget energi de kan producerer. Det kan faktisk ses som to forskellige ‘størrelser’. 6 kW solcelleanlæg kan levere 6 kWh til det kollektive elnet, hvorimod et 3 kW solcelleanlæg blot kan levere 3 kWh.

Der findes tre forskellige typer af solcelleanlæg:

Alle tre typer kan anskaffes både som 3 kW og 6 kW. Som regel anskaffes nettilsluttede og hybrid solcelleanlæg i 6 kW, hvorimod et stand alone solcelleanlæg oftere anskaffes som et 3 kW. Grunden til denne fordeling er, at stand alone solcelleanlæg som regel installeres i kolonihaver eller sommerhuse, hvor der anvendes en mindre mængde energi. Nettilsluttede og hybrid solcelleanlæg installeres oftere i folks hjem, hvor energiforbruget naturligt er større.

De fleste danskere har hørt udtrykket 6 kW oftere end 3 kW. Grunden til dette er, at der fra regeringens side er blevet bestemt at solcelleanlæg i Danmark ikke må producere mere end 6 kWh til det offentlige elnet. Dette er den såkaldte 6 kW regel. Dette betyder også, at de fleste invertere er udstyret med en begrænsning som en del af solcelleanlægget.

Tag testen: GUIDE: Hvilket solcelleanlæg skal jeg vælge?

Her er 5 fordele ved et 6 kW solcelleanlæg

Der er mange fordele ved at anskaffe et 6 kW solcelleanlæg til din bolig. Her vil vi nu gennemgå fem af de vigtigste fordele:

  • 6 kW solcelleanlæg er bæredygtige og miljøvenlige
  • 6 kW solcelleanlæg larmer ikke
  • 6 kW solcelleanlæg sparer dig penge på din elregning
  • 6 kW solcelleanlæg har en levetid på op til 30 år
  • 6 kW solcelleanlæg giver mulighed for salg af el

Et 6 kW solcelleanlæg er bæredygtigt og miljøvenligt fordi, det udnytter solens stråler. Solen er en vedvarende energikilde, og den kan levere strøm til hele kloden. Solens energi er uudtømmelig, hvorfor vi bør overvejer at anvende solenergi endnu mere, end vi gør nu.

Det er vigtigt, når du køber et solcelleanlæg, at det ikke støjer for meget. Støj kan ødelægge den positive oplevelse, det er at anskaffe et solcelleanlæg. Hvis anlægget støjer for meget kan dette påvirke både dig selv men også dine naboer. Kvalitet og støjniveau hænger ofte sammen, når vi taler om solcelleanlæg. Undersøg derfor hvor meget dit fremtidige anlæg larmer.

Et 6 kW solcelleanlæg kan sikre dig store besparelse på din elrgening. En almindelig familie i et gennemsnitligt hus på 140 m2 på med et gennemsnitligt årligt forbrug på 5.200 kWh, kan spare op til 7.000 kr om året. Størrelsen på besparelsen afhænger naturligvis af mange forskellige faktorer eksempelvis kvalitet og ydeevne.

6 kW solcelleanlæg har en lang levetid. Dette sikrer dig således, at du i princippet kun skal investere i et solcelleanlæg hvert 30. år. De fleste leverandører tilbyder effektivitets-garanti på solcelleanlæg i 20-25 år.

Hvis du køber et nettilsluttet eller hybrid solcelleanlæg, har du muligheden for at videresælge din overproduktion af elektricitet. Dette kan også være med til at sikre dig en ekstra besparelse på din elregning.

Læs mere: Sådan styrer du udenom dårlige solceller

Hvad skal jeg overveje inden jeg køber et 6 kW solcelleanlæg?

Inden du investerer i solenergi er det vigtigt, at du overvejer nogle bestemte faktorer.

Først og fremmest skal du undersøge hvor stort et 6 kW solcelleanlæg din bolig kræver. Hvis du køber et solcelleanlæg, der ikke passer i størrelsen får du ikke det optimale ud af din investering, fordi anlægget enten ikke kan producere nok eller producerer for meget energi. En god tommelfingerregel er at hvis dit hus er 120 m2, så kræver det et 6 kW solcelleanlæg på 40 m2.

Udover størrelsen skal du undersøge om din grund og dit hus overhovedet giver mulighed til for at udnyttet solenergi. Eksempelvis bør du undersøge om hældningen på din boligs tag er 45 grader. For at et solcelleanlæg kan udnytte solens energi mest optimalt, skal det have en hældning på 45 grader og være vendt stik mod syd. Bliver dit solcelleanlæg overskygget i blot et par timer i løbet af dagen, kan dette ødelægge hele dagens energiproduktion.

Sidst men ikke mindst bør du undersøge om din bolig er fredet, eller om der er andre faktorer, der kan umuliggøre en installation af et 6 kW solcelleanlæg.

Læs også: Her er forklaringen på 6 kW reglen

Bestil gratis og uforpligtigende op til 4 tilbud på solcellepaneler. Du skal blot udfylde kontakformullaren til højre.