Indhent tilbud på solceller her
Sammenlign pris og kvalitet på solceller
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 03. oktober 2016

Hvad koster solceller?

Drømmer du om at købe solceller? Vi kan heldigvis meddele dig, at det stadig er en rigtig god investering. Læs mere her omkring prisen på solceller.

Antallet af investeringer i grøn energi er stadigt stigende og forventes at stige yderligere de næste 30 år. Det er især den danske regering. der presser på, så danskerne i fremtiden vil købe bæredygtig energi. En ting er miljøaspektet i det at købe vedvarende energi, men mange forbrugere køber det også af økonomiske årsager. Der er store besparelser at hente, hvis du køber solceller til huset.

Læs også: Information om solceller

Værd at vide om prisen på solceller

Gennem de seneste år er prisen på solceller faldet drastisk. Grunden til prisfaldet er bl.a. at der er kommet flere udbydere og højere efterspørgsel, derudover er materialerne til solcellerne samt produktionen blevet billigere. Det betyder naturligvis også, at det nu blive mere interessant for boligejere at investere i grøn energi.

Hvis du skal købe solcelle til en gennemsnitlig husstand, skal du forvente at prisen ligger omkring 100.000 kr. En gennemsnitlig husstand indeholder to voksne og to børn, den er på 140 m2 og forbruger årlig cirka 5.200 kWh.

Læs mere: PRISFALD: Det koster solceller om 5 år

4 faktorer der påvirker prisen

Der er flere faktorer der påvirker prisen på en solcelle. Du kan nu læse om de 4 faktorer der har størst betydning for den endelige pris:

Det vigtigste når du skal købe en solcelle er, at du køber en der passer til dit behov. Hvis du har et stort behov, skal du have en stor solcelle, og det samme med et lille behov, så skal du hav en lille solcelle. Hvis du køber en for lille solcelle, får du ikke den økonomiske fordel, idet den ikke producerer nok energi. På den anden side, hvis du køber en solcelle, der er for stor, mister du penge, både fordi købsprisen er høj samtidig med du ikke udnytter solcellens kapacitet. Det er derfor meget vigtigt, at du får vejledning til at finde præcis den solcelle, der matcher din bolig og boligens energiforbrug. Solcellens ydelse har altså stor betydning.

En anden faktor der påvirker købsprisen på en solcelle er kvaliteten. Kvalitetsniveauet påvirker prisen meget, og det er et sted, du ikke bør spare. Solcellens kvalitet har både betydning for levetiden samt hvor meget vedligeholdelse, der er nødvendig. Derudover kigger man meget på effekttæthed når man snakker solceller. Effekttætheden bliver også bedre jo højere en kvalitet du køber.

Den tredje faktor der påvirker købsprisen er, hvorvidt leverandøren tilbyder solcellen som en del af en pakkeløsning eller ej. De fleste leverandører tilbyder også en pakkeløsning for et helt solcelleanlæg. En sådan pakkeløsning indeholder som ofte solcellepaneler, vekselretter, opsætning osv. Desuden tilbyder nogle leverandører tilbud om vedligeholdelse samt garantiordninger og forsikringer. De fleste købere finder disse pakkeløsninger interessante.

Den fjerde faktor der påvirker købsprisen er montering. Hvis solcellen skal placeres på et fladt tag eller et tag med ekstra vanskelig hældning, så kræver det andre beslag samt ekstra indsats end ved almindelige hustage. Det vil der blive opkrævet ekstra tillæg for. Mange leverandører tilbyder en standardmontering som den del af prisen. Du bør derfor undersøge om dit tag hører under denne kategori.

Læs også : Her finder du informationer om solceller, priser og økonomi

Sådan finansierer du din solcelle

Har du ikke 100.000 kr. i lommen så fortvivl ikke. Du har mulighed for at låne pengene i banken. Bankerne er meget villige til at låne penge til husejere, så længe der investeres i grøn energi. Normalt ligger afbetalingstiden på 10-15 år, men flere banker og låneinstitutter markedsfører sig med, at du kan være fri for lånet allerede i løbet af 7 år. Du kan med fordel undersøge hvilke muligheder du har. Herudover kan du få tilskud. Regeringen har oprettet, det såkaldte håndværkerfradrag. Her kan du få 15.000 kr. pr person over 18 år i husstanden dvs. 30.000 kr. for et ægtepar.

Læs også: PRIVAT OG ERHVERV: Sådan betaler du skat på dit solcelleanlæg

 Bestil gratis og uforpligtigende op til 4 tilbud på solcellepaneler. Du skal blot udfylde kontakformullaren til højre.