Indhent tilbud på solceller her
Sammenlign pris og kvalitet på solceller
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 03. oktober 2016

Guide: 8 ting du skal vide, når du køber solceller?

Inden du beslutter dig for at installere et solcelleanlæg, bør du overveje en masse ting først. Med denne guide vil vi forsøge, at gøre det nemmere for dig at tage en fornuftig beslutning.

1. Vær kritisk

Først og fremmest skal du være kritisk. Det er vigtigt at have de skarpe briller på, når du skal vælge dit solcelleanlæg. Solcellemarkedet bugner nemlig af udbydere med billige solceller. En kombination af forhøjede elpriser og fordelagtige afskrivningsregler, har netop resulteret i en stigning af antallet af useriøse udbydere. Derfor skal du også sikre dig, at du får en god og seriøs rådgivning.

2. Solpaneler: Hvilken type skal jeg vælge?

Der findes 3 generationer af solceller. Den 1. generation af solceller, de såkaldte mono- og polykrystallinske solcellepaneler, er endnu dem, der har den største ydeevne. Derudover findes der 2 andre generationer. 2. generations- eller tyndfilmssolceller er stadig relativt nye, men det forventes, at vi indenfor få år kommer til at se mange flere af disse, fordi deres kvalitet konstant forbedres. 3. generation som også kaldes Fotoelektrokemiske og polymere solceller. 3. generations solceller er helt nye og eksisterer endnu ikke på markedet.

Læs mere: GUIDE: Hvilket solcelleanlæg skal jeg vælge?

3. Ydeevnen er vigtig

Når du er ude at kigge på solceller er det vigtigt, at du investerer i det solcelleanlæg, der kan producerer mest strøm. Du skal derfor kigge efter solcellepanelernes ydeevne. Det er virkeligt stor forskel på solceller på netop dette punkt. Det er vigtigt, at du ved, at du ikke skal kigge efter kW men derimod kWh. Eksempelvis hvis du køber et 6kW solcelleanlæg, kan du altså ikke være sikker på, at det kan levere 6.000 kWh. Derfor bør du undersøge hvorvidt, det kan producere 6 kWh.

4.Gå efter lang holdbarhed

Som udgangspunkt har solceller en lang levetid, men der kan alligevel være en mærkbar forskel på de forskellige solceller. Derfor skal du holde øje med ydeevnen eller det såkaldte ydelsestab. Du kan med fordel gå efter en ny model af solceller, idet de holder bedre sammenlignet med de gamle. De nye solceller har et ydelsestab på 0,5% pr. år. Det er således et ydelsestab på 12,5% i løbet af 25 år. Det har stor betydning i sidste ende, derfor bør du holde godt øje med dette.

5.Hvad med garanti og service?

Det er klart, at du skal sikre dig, at du får en god garanti. Det skal man jo altid, når man laver en stor investering. Det er vigtigt, at du læser aftalen mellem dig og leverandøren godt igennem. Der er nemlig stor forskel fra leverandør til leverandør. Disse forskelle skal du holde øje med:

  • Hvor meget af solcelleanlægget er dækket?
  • I hvor lang tid er solcelleanlægget dækket?
  • Hvem skal dække servicen?
  • Hvor høj er prisen?

6.Forhandler: Hvem skal man vælge?

Du skal vælge den forhandler, der kan opfylde dine behov bedst muligt. Det er sådan du sikre dig den bedste løsning. Derudover er det vigtigt at vælge en forhandler, som kan forventes også at eksisterer om 25 år. Dette er netop vigtigt i forhold til garanti- og serviceaftaler. En lokal forhandler kan også være en fordel, idet disse er kendte i området, og derfor oftere yder en ekstra god service.

7.Hvad med de billige anlæg?

Ligesom med alle andre brancher, så findes solcelleanlæg i alle prisklasser. Kvaliteten er meget forskellig på de mange solcelleanlæg. Du skal derfor se grundigt på denne guide, så du kan finde en forhandler, hvor solcelleanlægget lever op til forventningerne. Du skal også sikre dig, at leverandøren har de nødvendige midler og ekspertiser til at yde service på dit solcelleanlæg. Køber man et solcelleanlæg, der er for billigt har det også en dårligere levetid. Der er større risiko for, at anlægget skal serviceres langt mere jo dårligere kvaliteten er.

Læs også: Sådan styrer du udenom dårlige solceller

8. Er der mulighed for at få rådgivning?

Du skal finde en leverandør har mulighed for at rådgive dig. Det er vigtigt, du får god vejledning. Vejledningen kunne eksempelvis indebære, hvor solcelleanlægget skal placeres. Derudover skal man beregne for mange solceller, det er nødvendigt at installere. Du skal derfor vælge en forhandler, der gerne kører ud og ser på dit hus. En god leverandør vil således også være behjælpelig med at kontrollere og sikre, at solcelleanlægget bliver opsat i forhold til lokalplanen.

Læs også: Her er de 30 mest stillede spørgsmål om solceller

Bestil gratis og uforpligtigende op til 4 tilbud på solcellepaneler. Du skal blot udfylde kontakformullaren til højre.