Indhent tilbud på solceller her
Sammenlign pris og kvalitet på solceller
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 03. oktober 2016

Sådan styrer du udenom dårlige solceller

I denne artikel forsøger vi at sætte fokus på, hvilke faktorer du skal undersøge inde du køber et solcelleanlæg. Læs mere her og bliv klogere.

De nye skatteregler og tilskudsordninger gør solceller mere og mere eftertragtede her i Danmark. Det er en grøn dille, der er kommet for at blive. Regeringen har store planer for, hvordan danskernes energiforbrug skal ændre sig de næste 30 år. Det er immidlertid blevet nemmere og billigere at installre et solcelleanlæg på dit hustag. Det er dog vigtigt, at du undersøge markedet grundigt, inden du kaster dig ud i at købe et solcelleanlæg. Der er nemlig mange dårlige solceller på markedet. Vi vil nu hjælpe dig med at gå unden om disse.

Læs også: Information om solcellepaneler

Husk at...

Det er forskelliget fra solcelle til solcelle, hvor meget strøm der produceres i solcellepanelerne. Når man kigger efter solceller, skal man vurdere solcellens Wattpeak(Wp). Nogle solceller har en ydelsesevne på 100 Wp, hvor andre solceller har en ydelsesenvne på 250 Wp.

Som udgangspunkt skal du vælge den solcelle, der har højeste ydeevne. Hvis du køber et klassisk mono eller polykrystallinsk solcelleanlæg på omrking 1,3 m2, skal ydevenen således minimun være på 180-200 Wp. Vælger du et andet solcelleanlæg, kan ydeevnen godt være lavere.

Solceller bliver dårligere, jo ældre de bliver. Alderen påvirker solcellernes ydelsesevne. Til slut vil de derfor ikke producere lige så meget strøm, som de gjorde i starten. en tommelfingerregel er, at de mister 10% ydelsesevne i løbet af de første 10 år. Efter 25 år siges det, at der er tabt 20%. Men faktisk forholder det sig sådan, at de nyere solceller siges kun at have 0,5% om året. Det betyder således, at der kun er tabt 12,5% i løbet af 25 år. Derfor kan du med fordel gå efter nye solceller med lavet ydelsestab.

Disse to faktorer bør spille en væsentlig rolle, når du skal købe et solcelleanlæg. Garentien og serviceaftalen er nemlig din sikkerhed for at du kan få hjælp, hvis du får problemer med dit solcelleanlæg. Læs derfor aftalen grundigt igennem, så du sikrer dig selv de bedste forhold.

Læs mere: Fordele og ulemper ved solceller og solenergi

VIGTIGT: Vælg en stabil forhandler

Du skal ikke kun sætte selve solcelleanlægget under lup. Det er nemlig vigtig at du har en god og pålidelig forhandler. I og med solcelleanlæg normalt fungerer i 25 år, bør du vælge en leveransdør, der er godt etableret og som er stabil. Din service og garenti aftale falder nemlig til jorden, hvis forhandleren drejer nøglen om og lukker.

Du kan med fordel stadig gå efter en levereandør, der ikke er alt for stor, idet de ofte yder en ekstra god service for at undgå dårlig omtale.

Hvis du vil være helt sikker på at få en god oplevelse, god service og al den rådgivning du finder nødvendig, bør du gå efter en installatør, der er KQO-certificeret. KSO betder KvalitetsSikringsOrdning. KSO-dertificerede installatører bruger således kun godkendte anlægsdele i de solcelleanlæg de monterer og sælger. En KSO-certificering kan derfor give en ekstra sikkerhed.

De fleste steder kan man læse sig frem til at pris og kvalitet passer sammen, men du kan godt finde billige solcelleanlæg af god kvalitet. Eksempelvis kan nogle af de anlæg man køber i supermakederne godt være gode. Den lave pris hænger i disse tilfælde sammen med, at de store kæder kan indkøbe mange solcelleanlæg til en fordelagtig pris. Så længe du er meget opmærksom på ydeevne, service, graenti og ydelsestab, så er du i sikre hænder.

Læs også: GUIDE: Hvilket solcelleanlæg skal jeg vælge?

Bestil gratis og uforpligtigende op til 4 tilbud på solcellepaneler. Du skal blot udfylde kontakformullaren til højre.