Indhent tilbud på solceller her
Sammenlign pris og kvalitet på solceller
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 03. oktober 2016

Fordele og ulemper ved solceller og solenergi

Er du i tvivl om, hvad fordelene og ulemperne er ved solceller og solenergi er? Bare rolig, du er kommet til det helt rigtige sted. Vi gennemgår fordelene og ulemperne ved solceller.

Det er meget moderne at snakke om bæredygtig energi. I Danmark er det dagligt i medierne, og af de danske politikere kæmper for, at Danmark skal står forrest i kampen imod fossile brændstoffer. Til december vil emnet endnu engang blive diskuteret på COP 20, hvor klimadebatten vil blive diskuteret af verdens topledere.

Men er grøn energi blot en trend, eller er det noget, vi virkelig kan drage fordele af? Og hvad med solceller, hvorfor skal vi vælge dem som værende den foretrukne energikilde i hjemmet? Vi vil nu gennemgå de 5 vigtigste fordele og 5 vigtigste ulemper.

Bestil tilbud på et solcelleanlæg: Info om solcelleanlæg

Fordele

Vi ser først på de 5 vigtigste fordele ved solenergi og solceller

1. Uendelig energi

Solen er en uudtømmelig energikilde og med solcelleanlæg, har vi muligheden for at udvinde energi fra solens stråler. Dette er selvfølgeligt kun muligt i den tid hvor solen er i live, men ifølge NASA giver, det os alligevel 6.5 milliarder år at løbe på. Hvert år modtager jorden årligt 120.000 terawatt solstråler, det vil sige 20.000 gange mere end verdens samlede energiforbrug.

2. Vedvarende energi

Energi kan skabe varme og elektricitet i vores boliger. Der findes 2 typer af energi henholdsvis, den vedvarende energi og den midlertidige energi. Vedvarende energi udvindes fra fra er sol, vind og bølger. Den midlertidige energi kaldes også fossile brændstoffer og kommer fra kul, olie og gas. Hvor jorden en dag vil løbe tør for midlertidige energikilder betyder, vedvarende energi betyder i sin enkelthed, at det er en uudtømmelig kilde. Solceller og solenergi er en fordel, fordi det er en type enegi der imdødekommer nutiden forbrugere unden, at gå på kompromis med fremtidige generationer.

3. Energi der er miljøvenlig

I forbindelse med solceller opleves, der næsten ingen forurening. Desværre er det muligt, at måle forurening og udledning af affaldsstoffer i forbindels med produktionen, transporten og installationen af solceller. Det skal dog understreges, at denne mængde af forurening er meget lav sammenlignet med, hvis man i en bolig fik sin energi fra eksempelvis olie.

4. Økonomisk energi

Solceller sikre dig en stor hvis ikke en 100% besparelse på din elregning. I og med du ikke skal betale for, den energi du selv generer, kan du hente mange penge her. Med et nettillsuttet solcelleanlæg har du efter behov muligheden for, at købe og sælge elektricitet til det kollektive el-net. Desuden så er der flere tilskud og økonomiske fordele til solcelleejere, at hente i fremtiden.

5. Energi med muligheder

med al den fokus der er på grøn energi og klimaforandringer så er dette blevet et område, der forskes en hel del i. Det er et innovativt marked, og det er allerede tydeligt, at der kommer mange spændende teknologier i fremtiden. Eksempelvis den nyeste type solceller den såkaldte 3.generations solcelle, forventes der meget af.

Læs mere: Her er 3. generations solceller: Fotoelektrokemiske og polymere solceller

Ulemper

Vi ser nu på de 5 vigtigste ulemper ved solenergi og solceller

1. Ikke billig energi

Når du først har anskaffet dig et solcelleanlæg, så er energien gratis. men det kræver en relativt stor investering, at købe solceller. Heldigvis er der masser af penge, at hente når det kommer til solceller. Du kan nemlig i de fleste banker få et energilån, der sikrer en lav rente til de kunder, der investerer i grøn energi. Det betyder, at du i mange tilfælde kan have udbetalt anlægget og lånet i løbet af 7-10 år. Derudover er EU i øjeblikket ved, at godkende en støtteordning til især sol- og vindenergi i Danmark.

2. Energi året rundt, eller ikke?

Solenergi er meget sæsonbetonet sammenlignet med, de andre typer af vedvarende energi. Især her i Danmark hvor vi har lange vintre og mange regnvejrsdage. Heldigvis har du i danmark muligheden for, at nettilsluttet dit solcelleanlæg. Det betyder, at du kan sælge og købe energi fra det kollektive el-net i de perioder, hvor du har for lidt eller for meget energi. Det danske vejr bør ikke afholde dig fra, at investere i solenergi.

3. Dækker solenergi dit behov?

Det et endnu ikke alle familier, der kan få det optimale ud af solceller. Solceller er nemlig meget overfølsomme overfor deres placering. Det betyder, at har du en grund, der er skygget for, så kan du altså ikke udnytte solcellernes kapacitet optimalt. Som tidligere nævnt har du til gengæld mulighed for, at blive nettilsluttet. Vælger du et stand alone solcelleanlæg, skal du blot sikre dig, at din batteribank er stor nok.

Klæder solcellerne mit hus?

Nogle kunder mener, at solcellerne vil ødelægge udseendet på deres hus. Men husk at solceller findes i mange forskellige størrelser. Heldigvis bliver flere og flere solceller lavet i forskellige farver. Derudover kræver solceller selvfølgeligt noget plads. Men man kan sige, hvis du drømme om et solcelleanlæg, så er udseendet og pladsen de to faktorer, der burde påvirke din beslutning mindst.

Læs mere: Her er den nye klimalov

Bestil gratis og uforpligtigende op til 4 tilbud på solcellepaneler. Du skal blot udfylde kontakformullaren