Indhent tilbud på solceller her
Sammenlign pris og kvalitet på solceller
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 03. oktober 2016

Sådan skal dine solceller placeres

Placeringen at dit solcelleanlæg er meget vigtig for, hvor meget energi dit solcelleanlæg kan nå at optage. Læs denne artikel og bliv klogere.

Placeringen er det vigtigste når det kommer til solceller. Har du eksempelvis kun mulighed for, at placere dine solceller nordvendt og i skyggen, så bør du slet ikke investere i solenergi. Vigtigheden af placeringen skyldes, at sollyset skal kunne ramme solcellerne. Styrken ændres således i takt med, at solcellernes retning og hældning ændres.

I forhold til hvilken årstid det er, så betyder placeringen også noget for energiproduktionen. Den mest optimale placering skifter nemlig fra årstid til årstid. Grunden til dette er fordi Danmark rent geografisk er placeret på jorden således, at solen ikke altid står lige højt på himmelen.

Den mest optimale placering er om sommeren når solcellerne er sydvendte med en hældning på 45 grader. Jo mere retning og hældning afviger fra denne placering, jo lavere bliver solcellernes effekt.

I skemaet nedenfor kan effekten af solceller ses i et skema. Du kan således se, hvordan retning og hældning påvirker solcellernes effektivitet positivt og negativt. Den bedste placering er markeret med tallet 100. Jo lavere tallet bliver i tabellen, jo lavere effekt har solcellerne.

 Hældning

Læs også: Installation af solceller

Bestil gratis og uforpligtigende op til 4 tilbud på solcellepaneler. Du skal blot udfylde kontakformullaren til højre.