Solceller - Sammenlign priser fra lokale installatører
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Få op til 4 tilbud her
Med 3 nemme trin

Vi oplever i øjeblikket øget interesse for solceller. Vi har derfor ikke mulighed for at hjælpe alle med at indsamle tilbud på nuværende tidspunkt.

Med 3 nemme trin
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 19 oktober 2021

Solceller til erhverv - Info og priser

De virksomheder, som selv kan udnytte en del af selve elproduktionen fra solceller, ville få et nyttigt udbytte ud af investeringen. Samtidig styrker man virksomhedens grønne profil og dermed bidrager man positivt til at mindske udslippet af CO2.  Hvis man overvejer at opsætte solceller, med det eneste formål at sælge strømmen og tjene penge på dette, kan det påpeges at dette ikke er økonomisk rentabelt for virksomheden.

Hvis du som virksomhed ønsker at investere i solceller, er der flere økonomiske forhold du skal sætte dig ind i på forhånd. Herunder er der to vigtige faktorer, når man investerer i solceller til erhverv:

  • Skat - Der er kun få forskelle, når man investerer i solceller som privatperson eller som erhvervsdrivende. Skattereglerne afhænger af, om virksomheden ikke ønsker at blive tilsluttet el-netærk eller om man vælger dette.
  • Afskrivning - Om du har mulighed for afskrivning af solceller, afhænger af hvilke skattemetode som virksomheden har valgt.

Besparelser ved solceller

For flere erhverv kan det betale sig at investere i solceller, hvilket skyldes at den el man selv producerer på solcelleanlægget og anvender, skal man ikke betale for hos elværket. Dermed minimeres omkostninger til el og der er flere erhverv der kan drage fordel af dette. Herunder er der to eksempler på to forskellige erhverv:

  • Skoler og instutioner ville kunne opnå en direkte besparelse på 2 kroner per kWh. Skoler får derfor en forrentning på 24 %.
  • Butikker ville kunne opnå en besparelse på 1 krone per kWh. Dermed får butikker en forrentning af investeringen på op til 12 %.

Forudsætningen for at man kan opnå besparelsen og forrentningen, er at man selv anvender den produceret el direkte i bygningen. Derfor er det vigtigt at understrege, at man som virksomhed skal undgå overproduktion af el, da dette vil forlænge anlæggets tilbagebetalingstid. Dette skyldes at man som virksomhed er fritaget for afgifter, så længe man kun producerer el til virksomhedens eget forbrug.

Få tilbud på solceller

Når virksomheden skal investere i solceller, kan det være en god idé at indhente flere tilbud, så man har noget at sammenligne med. Samtidig er man også sikret, at man finder den leverandør der passer bedst, til det behov der er i virksomheden. På solceller-pris har du mulighed for at få op til 4 gratis og uforpligtende tilbud, hvis du blot udfylder kontaktformularen i højre side. I denne skal du udfylde dine boligforhold, så du er sikret at finde en leverandør der kan dække dit behov for energirigtig el.

Find erhvervsartikler om økonomi og markedsføring på https://www.erhvervsindsigt.dk/.

Få dine tilbud på solceller nu

Det tager kun 2 minutter