Afskrivning på erhvervs solceller

Vejledning til afskrivning på solceller til erhverv

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 20. juni 2016

Info om afskrivning på solceller

Her på siden gennemgår vi nu de nyeste regler i forhold til virksomhederes afskrivningsmuluigheder som nyeligt er vedtaget i folketinget. 

Kan min virksomhed afskrive på solceller?

Inden du undersøger de skattemæssige afskrivninger på solceller, skal du undersøge andre faktorer først.

Dine afskrivningsmuligheder afhænger af hvilken skattemetode din virksomheden har valgt. Det er kun hvis du anvender den regnskabsmæssige metode og virksomhedsordningen som din skattemetode, at du kan afdrage på dit solcelleanlæg. 

Udover skattemetode skal virksomheden vurderer om solcelleanlægget anses for at være en installation eller et driftsmiddel.

Solcelleanlæg er et driftsmiddel når det installeres på et stativ. I disse tilfælde udgør afskrivningen 25%, samt skal opgøres efter den såkaldte saldometode. Er anlægget skaffet i perioden 30. maj 2012 til 31. december 2013, kan der afskrives med 115% på anskaffelsessummen.

Er solcelleanlægget tagintegreret, anses det som værende en installation. Disse kan årlig afskrives med 4%. Dette gælder kun i erhvervsmæssig sammenhæng.

LÆS OGSÅ: Solceller til erhverv

Her er dine afskrivningsmuligheder

Med virksomhedsordningen som skattemetode til at beregne skat af virksomhedens solceller, har du således muligheden for at afskrive 25% af investeringen hvert år. Afkrivningenen inkluderer således alt lige fra selve investeringen til evt. udgifter til montering og vedligeholdelse. Afskrivningen sker således efter afskrivning princippet. Det betyder blot, at har muligheden for at nedskrive det afskrivningsberettigede beløb med 25% hvert år.

Er solcelleanlægget som tidligere nævnt et driftsmiddel gælder afrkivningsreglen om 115% i afskrivning. Denne regel betyder at for hver 1 kr. virksomheden har investeret i solcelleanlægget, har de muligheden for at afskrive 1,15 kr. Sådan betaler du beløbet fra i skat gennem anlæggets levetid.

Afskrivninger skal opgøres efter det såkaldte saldoprincip. Det betyder at de store afskrivninger foreligger tidligt på de første år, dermed bliver skattefordelens nutidsværdi lidt mindre end ovenstående beløb.