Skat

Vejledning til skat på erhvervs solceller

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 26. maj 2016

Info om skat

Der er ikke altid lige til, at finde ud af hvordan skattereglerne hænger sammen. Når det kommer til solceller, så er der ikke de store forskelle mellem at investere som privatperson og erhvervsdrivende - men der er forskel. På denne side vil vi nu gennemgå skattereglerne for erhvervsdrivende.

Vi kigger her nærmere på hvilke muligheder, du har udelukkende til erhvervsmæssig brug af solceller, Med erhvervsmæssig brug menes der virksomheder, der er momsregistrerede.

Hvad skal virksomheden gøre i forhold til skat?

Virksomheden skal vælge, om de ønsker at være eller ikke at være tilsluttet el-netværket.

Hvis dit solcelleanlæg ikke er tilsluttet el-netværket

En virksomhed der ikke er tilsluttet elnettet, skal ikke betale skat, så længe det er virksomhedens eget forbrug.

Hvis dit solcelleanlæg er tilsluttet el-netværket

Når en virksomhed beslutter at investere i et solcelleanlæg, kan der vælges mellem to metoder, hvorpå resultatet på et solcelleanlæg opgøres. Det er hhv. den skematiske og den regnskabsmæssige metode. Du tager stilling til hvilken metode du anvender, når du skal lave din selvangivelse efter det første år efter køb af anlægget. Denne beslutning kan ikke ændres. Det skal lige tilføjes, at selskaber kun har mulighed for at vælge den regnskabsmæssige metode, hvorimod privatejede virksomheder kan vælge mellem begge metoder. Du kan se hovedpunkterne omkring de to skattemodeller oplistet på billedet nedenfor:

Erhverv

I forhold til den skematiske metode og solceller til erhverv er det som udgangspunkt samme regler som for private. I og med virksomheder som regel køber større solcelleanlæg end private, har de også automatisk et større produktion. Derfor skal virksomheden betale skat af den overproduktion solcellen har. Ligesom med private har erhvervsdrivende et bundfradrag på 7.000 kr. Overproduktionen beskattes med 60%. Prisen pr. kWh er således på 0,60 kr det forste ti år, og derefter 0,40 kr.

Som erhvervsdrivende er det en god ide at vælge den regnskabsmæssige metode. Det betyder nemlig, at du kan fastsætte værdien af din virksomheds eget forbrug af elektricitet ud fra afskrivningens pris for overskudsproduktionen, fastsat med en tredjepart. Som virksomhed kan du fratrække omkostninger til drift og vedligeholdelse samt skattemæssige afskrivninger. Når du skal undersøge afskrivningerne i forhold til dit solcelleanlæg, skal du vurdere om dit anlæg er en installation eller et driftsmiddel.

Som nævnt ovenfor har du med den regnskabsmæssige metode mulighed for at tage virksomhedsordningen i brug. Dette betyder blandt andet, at dine renteudgifter kan fradrages med op til en værdi på 56 %, når du køber et solcelleanlæg. Denne skatteværdi afhænger også af, hvorvidt din skattepligtige indkomst er positiv eller negativ. Du har også muligheden for, at ‘gemme’ eller udskyde en beskatning af det eventuelt opsparede overskud i virksomheden. Så skal du blot betale acontoskat (25%).

Den nyeste skatteregel fra 2012, er vedtaget for at øge værdien af virksomheders investeringer i solcelleanlæg. I 2012 og 2013 blev værdien øget fra 100% til 115%, for at gøre det mere interessant at investere i solceller i en erhvervsmæssig sammenhæng. Dette er dog kun tilfældet, hvis du anvender virksomhedsordningen.