Solceller til private

Sammenlign pris og kvalitet på solceller - Bestil flere tilbud...

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 13. december 2019

Info om solceller til private

For dig som er privatforbruger af solceller, er der flere økonomiske aspekter, som du skal have for øje når du investerer i solceller. Der er opstillet tre vigtige faktorer herunder:

  • Skat - Når du skal vælge skattemetode, har du to muligheder, når indkomsten skal opgøres - den skematiske og regnskabsmæssige metode. 
  • Tilskud - Der har længe været på tale, at der skulle indføres en tilskudsordning til ejere af solceller. Denne tilskudsordning vil give en højere afregning på overskudsproduktion af el. 
  • Nettomåleordning - Dette er en form for støtteordning, hvor du bliver fritaget for afgifter på den del af dit elforbrug, som du selv har produceret. 

Hvad kan du spare med solceller?

Det kan variere meget hvilken økonomisk bepsarelse, du som privatperson kan opnå. Prisen på 1 kWh el varierer meget, alt efter hvor i landet du bor. Dog er den gennemsnitlige pris ofte på cirka 2 kr. pr. kWh.

Hvis man ikke benytter mere el end den del solcelleanlægget producerer, vil besparelsen på elregningen være 100 %. Dette skyldes at det kun er tilslutningsafgiften til elværket, som du skal betale. En gennemsnitlig husstand der bruger omkring 5000 kWh om året, vil kunne spare cirka 10.000 kr. 

Få tilbud på solceller

Når du skal investere i solceller, er det vigtigt at du køber den rigtige løsning. Tommelfingerreglen er, at den mest optimale størrelse på et solcelleanlæg er, når den lige netop dækker eller delvist dækker dit årlige elforbrug. Det er ikke fordelagtigt for dig, at investere i et alt for stort solcelleanlæg, da den overskydende strømproduktion kun blive blive aftaget de første 10 år til 60 øre pr. kWh. Efter 10-20 år vil prisen ligge på 40 øre og efter 20 år vil dét være 0 øre. Det vil sige, at efter 20 år vil du ikke tjene penge på den overskydende strøm og derfor laver du bare en overproduktion. 

Sørg for at få et tilbud, der dækker netop din boligsituation. I visse tilfælde kan en udskiftning eller udbygning af eltavlen være nødvendig og derfor er det vigtigt, at dette er omfattet i tilbudet. Derudover er det også en god idé, at holde øje med hvad garantierne i tilbudet omfatter og om der er en ydelsesgaranti på solcellerne.

Når man laver større investering, vil det typisk være fordelagtigt at indhente flere tilbud, så man har noget at sammenligne med. Samtidig er det også forskelligt fra leverandør til leverandør, hvad de kan tilbyde dig. Det er muligt for dig at få 4 gratis og uforpligtende tilbud her på siden. Du skal blot udfylde kontaktformularen ude i højre side omkring dine boligforhold og herefter vil du modtage tilbudene. 

Læs relevante nyheder til private om boligen, økonomi og energi på websitet Solbergs.