Hybrid solcelleanlæg

Læs om hybrid solcelleanlæg, overvejelser og installation

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 26. maj 2016

Info hybrid solcelleanlæg

Solen er en uudtømmelig energikilde som vi med fordel kan udnytte. Med et hybrid solcelleanlæg er du med allerforrest i udviklingen når vi snakker solcelleanlæg. 

Hybrid solcelleanlæg: Hvad er det?

En solcelle producerer sammen med de andre vedvarende energikilder som bølger og vind en bæredygig energi. Det er altså forureningsfri elektricitet, der kommer til at løbe gennem dine ledninger i hjemmet. Når sollyset rammer solcellens plader omdannes lyset til energi, der så senere omdannes til elektricitet. 20% af det sollys der rammer solcellen omdannes til el, hvis solcellens kvalitet er i top. Der eksisterer 3 slags solcelleanlæg hvor af hybrid er det nyeste. De to andre hedder nettilsluttede solcelleanlæg og stand alone solcelleanlæg.

Hybrid solcelleanlægget er som nævnt et relativt nyt produkt. Det kan ses som en kombinationen af det bedste fra et stand alone (off-grid) og et nettilsluttet solcelleanlæg. Hybrid solcelleanlægget er også kendt som et nettilsluttet solcelleanlæg med en batteribank. Det er en kombination, fordi det både overfører el til det kollektive el-netværk, samtidig med du kan lagre energi på dit eget batteri.

Solpanelerne i et solcelleanlæg generer mest energi omkring middagstid i sommerhalvåret - mens det generer mindst i vinterhalvåret og om aftenen/natten. Fordelene ved et hybrid solcelleanlæg er derfor, at du får mulighed for at gemme overproduktionen af strøm i hybrid solcelleanlæggets batteribank. Faktisk giver et hybrid solcelleanlæg en bedre totaløkonomi på cirka 40% sammenlignet med et stand alone eller nettilsluttet solcelleanlæg. Hybrid solcelleanlægget giver således god mulighed for at du kan blive 100% selvforsynende.

Det skal du overveje inden, du køber et hybrid solcelleanlæg

For nogle boligejere er prisen en begrænsning. Heldigvis er prisen allerede faldet betydeligt. Prisfaldet forventes at fortsætte de næste 20 år. Prisens størrelse har også stor betydning for kvaliteten. Det er vigtigt, at der ikke investeres i et lavkvalitets hybrid solcelleanlæg, idet kvaliteten sikrer en lang levetid på anlægget.

Inden du køber et hybrid solcelleanlæg er det vigtigt at du undersøger hvor på grunden du kan installere det. Du har som udgangspunkt 3 muligheder: på taget, på facaden eller på et stativ ved siden af huset. Du bør også undersøge, hvorvidt din nabo har en indvending til solcelleanlæggets placering, det kunne jo være placeringen ville kunne irritere naboen i et eller andet omfang.

Vigtigst af alt skal du finde ud af om du overhovedet har tilladelse til, at installere et hybrid solcelleanlæg. Du kunne være i den uheldige situation, at dit hus eksempelvis er fredet eller på anden måde sikret, så du ikke må installere et hybrid solcelleanlæg.

Må jeg selv installere mit hybrid solcelleanlæg?

Du bør ikke installere et hybrid solcelleanlæg selv. Der er for mange ting, der kan gå galt, da anlægget både skal tilkobles det kollektive el-netværk samtidig med det har en batteribank, der skal tilkobles. Derfor bør du altid få professionel hjælp af sikkerhedsmæssige grunde.

Professionel hjælp sikrer også at dit solcelleanlæg placeres i solen. Det er som tidligere nævnt vigtigt at solcelleanlægget installeres, så det er udenfor rækkevidde af buske, træer, antenner osv.

Heldigvis kan du få håndværkerfradrag, når du får professionel hjælp til at installere dit solcelleanlæg. Dette tilskud er på 15.000 kr. pr. voksen i en husstand, altså 30.000 kr. pr. ægtepar.

Du kan gratis og uforpligtigende bestille op til 4 tilbud på solcelleanlæg. Du skal blot udfylde kontakformullaren til højre.