Monokrystallinske solceller

Bliv klogere på 1. generations monokrystallinske solceller

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 26. maj 2016

Info om Monokrystallinske solceller

Der findes 3 forskellige typer af solceller: Hybrid, nettilsluttede og stand alone. Men faktisk kan solcelleanlæg opdeles yderligere. Solceller findes nemlig også i 3 forskellige generationer eller typer:

  1. generation: Monokrystallinske og polykrystallinske solceller
  2. generation: Tyndfilmssolceller og amorfe solceller
  3. generation: Fotoelektrokemiske og polymere solceller

Hvad er 1. generations solceller?

1. generations solceller kaldes også polykrystallinske og monokrystallinske siliciumceller. Størstedelen af de solceller der bliver solgt i Danmark er 1. generations solceller. Især polykrystallinske solceller er dem, der findes flest af i hele verden.

Mono- og polykrystallinske solceller består af krystallinsk silicium. I et monokrystallinsk solcelleanlæg består hver enkelt solcelle af ét enkelt stykke krystal. Hvorimod et polykrystallinsk solcelleanlæg består af solceller, der er sammensat af flere forskellige krystaller. Det er tydeligt, at se forskellen når man blot kigger på dem, de skinner nemlig meget forskelligt.

Det forventes at teknologien bag både mono- og polykrystallinske solceller vil udvikle sig. Der er meget fart på dette marked lige nu. Grøn energi er en modetrend, der er kommet for at blive. Derfor bliver solceller konstant forsket i. Især mono- og polykrystallinske solceller er en teknologi man ønsker at effektivisere samt gøre billigere.

Hvad er monokrystallinske?

Monokrystallinske solceller består af silicium og produceres i enten runde eller kvadratiske sorte, mørke eller blålige solceller. Årligt vil en energiproduktion ligge på omkring 120 kWh/ pr. m2. Desuden er effekttætheden på 15-18%. Monokrystallinske solceller yder bedst i direkte lys, altså når solen står direkte på solcellens krystaller

Det her skal du vide om 1. generations solceller

Standard solcellepaneler leveres som regel i en fast ramme, men kan efter ønske leveres uden. Hvorvidt et solcelleanlæg skal bestilles med eller uden ramme kommer an på formålet med solcellen. Det er nemlig forskelligt, hvordan solcelleanlæg sammensættes afhængig af, om det er til industri og virksomheder eller, om det er til en privat bolig.

Krystallinske solceller er det dyreste af de 3 typer af solceller. De holder til gengæld rigtig godt. Prisen kan forventes at omkring 2.500 - 3.000 kr. /m2 inklusiv installation. Krystallinske solceller har indtil nu, været de mest solgte på markedet. Dette har også påvirket prisen således, at den er faldet. Prisfaldet kommer både fordi efterspørgslen er blevet større, men også fordi materialerne er blevet nemmer og billigere at skaffe og fremstille.

1. generations solceller har en meget lang levetid. Faktisk skriver flere leverandører at de holder til 40-50 år. Du skal dog forvente, at inverteren skal udskiftes undervejs. Inverteren holder nemlig ikke lige så mange år som selve solcellen. En inverter forventes at holde 10-15 år.