Polykrystallinske solceller

Bliv klogere på 1. generations polykrystallinske solceller

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 26. maj 2016

Info om Polykrystallinske solceller

Solcelleanlæg deles op i 3 forskellige typer: Hybrid, nettilsluttede og stand alone. Udover at solcelleanlæg kan solcellernes således også opdeles i 3 solcelletyper eller generationer:

  1. generation: Monokrystallinske og polykrystallinske solceller
  2. generation: Tyndfilmssolceller og amorfe solceller
  3. generation: Fotoelektrokemiske og polymere solceller

Hvad er 1. generations solceller?

Polykrystallinske og monokrystallinske solceller er således 1. generations solceller. Disse kaldes også siliciumceller. Faktisk bliver der solgt flest 1.generations solceller i Danmark. Over hele verden er det især polykrystallinske solceller der bliver solgt.

Både mono- og polykrystallinske solceller er lavet af krystallinsk silicium. I et monokrystallinsk solcelleanlæg består hver enkelt solcelle af ét enkelt stykke krystal. Hvorimod et polykrystallinsk solcelleanlæg består af solceller, der er sammensat af flere forskellige krystaller. Det er tydeligt, at se forskellen når man blot kigger på dem, de skinner nemlig meget forskelligt.

Hvad er Polykrystallinske?

Polykrystallinske solceller består af silicium og produceres oftest i kvadratiske former i blålige nuancer. Hver enkelt krystal kaster lyset tilbage i forskellige retninger afhængig af deres orientering. Dette giver således en meget levende overflade. Sammenlignet med en monokrystal er effekten lidt dårligere, på den anden side så sidder modulerne tæt hvilket kompenserer for dette. En polykrystalinsk solcelle har en effekttæthed på omkring 13-19 %. Du kan forvente et årligt udbytte på 100 kWh/ pr. m2. Polykrystallinske solceller produceres ved en afstøbning i en form. Polykrystallinske solceller yder sammenlignet med monokrystallinske bedst i indirekte lys eller diffust lys. De forskellige krystaller kan nemlig opfange sollyset fra flere forskellige vinkler.

Læs også: Informationer om solceller